Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Közlekedés képes leírás - Párizs.tlap.hu
részletek »

Közlekedés - Párizs.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: parizs.tlap.hu » Közlekedés
Keresés
Találatok száma - 9 db
A párizsi közlekedésről

A párizsi közlekedésről

Párizs tömegközlekedési hálózata rendkívül jól szervezett, a RATP, állami tulajdonban lévő társaság irányításának köszönhetően. A rendszer 14 metró vonalat, 58 busz útvonalat és 4 RER vonalat foglal magába. Vonaljegyek és gyűjtőjegyek (10 db-os) is kaphatóak. Érdemes megváltani a Paris Visite jegyet, hiszen 1-5 napra érvényes és metrón, RER-en, buszon, Montmarte buszon és siklón, valamint az Ile-de-France SNCF vonaton való utazáskor is felhasználható. A jegyeket meg kell tartani az utazás végéig.

A reptérről Párizsba

A reptérről Párizsba

Budapestről a Sky Europe és a Wizz Air indít fapados járatokat a francia fővárosba. Busszal, igen olcsón, pedig a Student Agency járataival lehet idejutni. A Sky Europe gépe a Paris-Orly, míg a Wizz Airé a Paris-Beauvais repülőtérre érkezik. A MALÉV gépei ugyanakkor Párizs fő repülőterére, a Charles de Gaulle-ra közlekednek. Az Orly, és a Charles de Gaulle repülőtér igen közel van Párizs központjához, és taxival, vagy tömegközlekedési eszközökkel gyorsan megközelíthetőek. Az Orlyról több módon is Párizsba lehet jutni: legolcsóbb módszer a RER: a repülőtéren követni kell a "Paris by train" táblákat, amelyek egy buszhoz vezetnek, amely busz a repülőtér RER-állomásáig visz. Innen (Pont de Rungis megálló) pedig a RER C-vel közvetlenül be lehet jutni Párizs belvárosába, és a kívánt megállónál le lehet szállni (pl. Notre Dame: St. Michel-Notre Dame állomás). Jegyárak: a buszjegyre 2,50, míg a RER-jegyre 3,60 Eurót kell fizetni. A menetidő 10 perc (busz)+25 perc (RER). Egy másik módszer az Orlybus, ez az Orly déli H, és a nyugati G kapujától indul. 20-30 perc alatt ér Párizsba, a jegyár 6,30 Euró. A busz a Denfert-Rochereau metróállomásra érkezik (a 4-es, a 6-os metró, és a RER B megálló

Autóbérlés - Párizs

Autóbérlés - Párizs

Autókölcsönzés Párizs autóbérlés helyszínein, repülőtéren, pályaudvaron és belvárosban. Világmárka autókölcsönzők Párizsban számos autókölcsönzési ponton. Foglalja le bérautóját párizsi utazásához most online az interneten keresztül, válasszon autókölcsönző partnereink ajánlataiból. Kérdés esetén magyar nyelvű telefonos ügyfélszolgálat segít a foglalásban. Árgarancia szolgáltatás Párizs autókölcsönzés esetén. Online autókölcsönzés garantáltan legjobb árakon, tekintse meg autókölcsönző partnereink ajánlatait egy helyen.

Autóbérlés Párizsban

Autóbérlés Párizsban

Népszerű bérautó felvevőhelyek Párizsban: Párizs Orly, Párizs Charles de Gaulle Repülőtér és Beauvais Repülőtér. A bérleti díj tartalmazza: korlátlan kilométer használat, felelősségbiztosítás, törésbiztosítás lopásbiztosítás, repülőtéri pótdíj, 24 órás segélyszolgálat, helyi adók.

Párizs közlekeséséről

Párizs közlekeséséről

Párizsban egyszerűen lehet eljutni mindenhova, mert nagyon sűrű a városi közlekedési eszközök hálózata. 15 metróvonal segít abban, hogy mindenhova könnyedén eljussunk. Egy jeggyel addig utazhatunk, amíg ki nem megyünk a kijáraton, de maximum 2 óráig. A buszon a jegyeket átszállásonként kell érvényesíteni, a le- és felszállást jelezni kell, különben nem áll meg a busz. Éjszaka buszokon tudunk utazni, itt a jegyek 2, 50 EUR-ba kerülnek és ezek átszállásra is ér vényesek. A párizsi taxisok nagyon megbízhatóak. Az Utasok csak hátulra szállhatunk be, ha valaki az első ülésre akar ülni, azt csak a sofőr engedheti, mégpedig 2-3 EUR felárért. Városon belül a viteldíj 10 -15 EUR között mozog, késő este vagy szombaton gyakran sorba kell állni.

Párizs tömegközlekedése

Párizs tömegközlekedése

16 metróvonal (211 km, 298 megálló) A14.metróvonal 40 km/óra sebességgel megy, a többi 25km/óra Hétköznap és vasárnap a metró 01h15 felé zár és reggel 5h30 felé nyit. Szombaton és ünnepek előestjén 1 órával később zár: 02h15-kor De június 21-én (zene ünnep) és Szilveszter éjszakáján egész éjszaka működik!

Párizs Visite közlekedési kártya

Párizs Visite közlekedési kártya

Cégünk különböző nagyvárosokban használható közlekedési kártyák, múzeumbelépők, TOP nevezetességekhez belépők értékesítésével foglalkozik. A Párizs Visite közlekedési kártyák is szerepelnek palettánkon, ezt a vonzó a lehetőséget szeretnénk a Párizs iránt érdeklődők figyelmébe ajánlani.

Tapasztalatok a tömegközlekedésről

Tapasztalatok a tömegközlekedésről

Az Ile-de-France tömegközlekedését két nagy cég uralja. Az RATP, ami a magyar BKV-nak feleltethető meg, valamint az SNCF, ami a magyar MÁV-nak feleltethető meg. A metrók, buszok, villamosok Párizson belül az RATP fennhatósága alá tartoznak, míg az RER már az SNCF része. A híres, párizsi emeletes metróról, ami igazából RER, persze, sokan hallottak. Ez az RER C (meg az A is ilyesmi), amellyel volt szerencsém három és fél hónapig utazni, ha kitettem a lábam Jouy-en-Josasból. Az RER-ek mindegyike, de a C végképp, többféle útvonallal és végállomással rendelkezik, és hogy könnyen - egyetlen felszínes pillantással - el tudd dönteni, hogy melyik a tiéd, mindet elnevezik. Van tehát VICK, CIME, JILL, NORA, SARA és még sok-sok más név, amelyeknek hallatán a képzett párizsi (inkább ile-de-fance-i) pontosan tudja, hogy merről jön és hová tart. A négy RER vonalon kívül Párizs 14 metróvonallal rendelkezik, közülük a legmodernebb, a 14-es vezető nélkül közlekedik. A távvezérlésű metró állomásain üvegfal biztosítja, hogy az utasok ne lehessenek éppen ott, a vezető híján nem fékező metró alatt öngyilkosok (vagy merényletek és balesetek ártatlan áldozatai). A franciák maguk sem igazán igazodnak ki a

Tömegközlekedés

Tömegközlekedés

Párizsban bárhol is van a szállásunk nagyon egyszerűen juthatunk el a nevezetességekhez. Az egész várost metro-, busz- és villamos vonalak hálózzák be. Metro Az első vonalat az 1900 évi Világkiállításra építették. Párizsban ma 16 metro vonal található 214 km hosszan, 300 megállóval és naponta 4 millió utassal. Minden látnivaló elérhető valamelyik vonallal. Érdemes napijegyet vagy gyűjtőjegyet vásárolni, annak ellenére, hogy egy jeggyel is addig lehet utazni bármennyi átszállással, amíg fel nem jövünk. Párizsi metro térkép RER Az RER-rel (gyorsvasút) Párizs elővárosaiból és a repülőterekről könnyen megközelíthető a belváros. Kerékpár bérlés A város különböző pontjain (kb. 300-500 méterenként) található automata kerékpárkölcsönző. Az automatánál hitelkártyával lehet kikölcsönözni a kerékpárt. A hitelkártyáról depozitot különítenek el. Maga a bérleti díj nem drága. Minden első 30 perc ingyenes, a következő 30 perc 1 EURO, a második 30 perc 2 EURO és a harmadik 30 perctől számítva minden félóra 4 EURO. A kerékpárt bármelyik automata kölcsönzőhöz vissza lehet vinni. Gyalogosan A városban a legegyszerűbb a gyalogos közlekedés. Maga Párizs nem nagy területen fekszik, így a látniva

Tuti menü