Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Párizs nevezetességei képes leírás - Párizs.tlap.hu
részletek »

Párizs nevezetességei - Párizs.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: parizs.tlap.hu » Párizs nevezetességei
Keresés
Találatok száma - 10 db
A Louvre múzeum honlapja

A Louvre múzeum honlapja

Itt megnézheted, hogy mit tartogat látogatói számára a hires Louvre múzeum. Információk párizs legismertebb múzeumának jegyárairól és térkép is található az oldalon. Ide mindenképpen érdemes ellátogatni ha az ember Franciaországban, Párizsban jár, kihagyhatatlan, életre szoló élmény!

A Versailles-i kastély

A Versailles-i kastély

A Napkirály szenvedélyének tárgya nem holmi házasságon kívül született gyerek, vagy egy titkos hölgyecske, hanem a versailles-i kastély (Château de Versailles) volt. A Párizsi palota, amelyet magának építtetett, egyben a monarchia csúcsát jelképezte. Mielőtt Versailles megépült, helyén vadászterület volt; a hajnali ködben, az erdő fái között.Emiatt szerette meg Lajos ezt a helyet ahol apja, XIII. Lajos 1624-ben egy vadászkastélyt építtetett a tavakkal, fákkal és nádasokal szegélyezett mocsaras területen, és ahol ő, a Dauphin már gyermekként megtanult őzekre vadászni. Később szóba került ennek a lebontása.

Az Eiffel-torony

Az Eiffel-torony

Az Eiffel-torony Párizs egyik jelképe, amely tervezőjéről, Gustave Eiffel mérnökről kapta a nevét. Az 1889. évi világkiállításra készült, az eredeti tervek szerint a kiállítás után lebontották volna. A torony összmagassága 322 m, ebből maga a torony 300 m, rászerelve 22 m-re magasodik egy tévé-adóantenna. Első emelete 58, második emelete 116, a harmadik 276 m magasban van. Négyzetalapú, 1,6 ha alapterületű, 8600 tonna tömegű, 12 000 acéldarabból, csavarozással állították össze, átmeneti jelleggel. Évente kb. 10 tonna festék kell felülete karbantartásához. Párizs nehezen elképzelhető az Eiffel torony nélkül, a torony annyira párizs részévé vált, hogy mindenkinek ez az első dolog ami párizsról az eszébe jut.

Disneyland - vakáció a mesék birodalmában, ismertető

Disneyland - vakáció a mesék birodalmában, ismertető

Párizsi vakáció a mesék birodalmában - Ki mondta, hogy a mesét és játékot csak a gyerekek élvezik? Minden kisgyerek álma, hogy találkozhasson Miki egérrel és a többi Disney figurával. Higgyék el, felnőttként is jó program lehet, ha ellátogatunk a Párizs melletti Eurodisney-be. Újra visszaváltozhatunk gyerekké, a kicsik pedig valóban a csodák világában érezhetik magukat. Itt minden a játékról, a varázslatról és a mesevilágról szól. Kalandra fel! Eurodisney gyakorlatilag egy külön kis város, rengeteg része van. A hotel-negyed, Disney Village (itt boltok, játéktermek és mozik vannak), maga a Disneyland Park és persze a Walt Disney Studios. Ha egy hosszú hétvégre érkezünk ide, választanunk kell a disney hotelek közül egyet, ahol megpihenhet a család az egész napos játék után. Rengeteg hotel van, mindegyiknek más a stílusa, és persze az ára is. Íme a hotelek ár szerinti növekvő sorrendben: a Hotel Cheyenne-ben igazi vadnyugati hangulatba csöppenhetünk, a szálló több kisebb épületből áll, amelyek a western filmek főutcán álló házait imitálják.

Látnivalólók Párizsban

Látnivalólók Párizsban

Párizs rengeteg látnivalóval és nevezetességgel rendelkezik. Ezek nagy többségét legalább hírből hallotta már minden turista, ám részletes információval nem rendelkezik mindenki ezekről. A leírásokat és fényképeket tartalmazó szócikkekből megtudható némi háttér-információ Párizs látnivalóiról a Notre-Dame-tól kezdve a Moulin Rouge-on át egész az Invalidusok templomáig.

Párizs látnivalói

Párizs látnivalói

Bemutatjuk a legkedveltebb nyaralóhelyeket és műemlékeket, valamint az Párizsra leginkább jellemző sajátosságokat. A Párizsba utazók felejthetetlen élményben részesülnek akkor is, ha a történelmi nevezetességeket kívánják megtekinteni, de akkor is, ha csak egy pihentető nyaralásra vágynak. Párizs történelme nagyon régi időkre nyúlik vissza, melyeket mai napig őriznek a műemlékek. Nem csupán nyaralásban lesz része az ide látogatóknak, hanem élő történelmet tekinthet meg.

Párizs nevezetességei

Párizs nevezetességei

Párizs a világ legismertebb épületével büszkélkedhet. Az Eiffel-torony mára Párizs elválaszthatatlan részévé vált. A világon bárhol is mondjuk ki, hogy Párizs az embere legtöbbjének a híres Párizsi Eiffel-torony fog elsőként eszébe jutni.

Párizs nevezetességei

Párizs nevezetességei

Párizs jelenleg London mellett a turisták által legkedveltebb célállomások egyike. A Párizst felkereső turisták 90%-a tervezi, hogy a közeljövőben ismét visszalátogat a mindig nyüzsgő és folyamatosan változó fővárosba. Párizsi cikkünkben, Párizs nevezetességei (Eiffel-torony, Louvre Múzeum, Notre-Dame, Diadalív) részletes képekkel illusztrált bemutatása mellett, feltüntetjük a nevezetességek nyitvatartási idejét, pontos címét, valamint a felnőtt és gyermek belépőjegy árait.

Párizsi disneyland

Párizsi disneyland

A párizsi disneylandról készült beszámoló, videók

Hirdetés
Videók Párizs nevezetességeiről

Videók Párizs nevezetességeiről

Itt megnézheted párizs nevezetességeit vidón és meggyőzódhetsz arról, hogy érdemes ebbe a gyönyörű városba látogatni. Párizs turisták millióit vonzza évről évre. Itt mindenki megtalálja azt ami közel áll a szívéhez, párizs minden tipusú látogatónak kínál programot és látnivalót bőven.

Tuti menü